Har du tygge-/synkeproblemer tilbydes dysfagikost, der er baseret på purerede råvarer, og har en "æggestandskonsistens". Der tilbydes også blød kost.
I Madhuset går vi op i at møde kundens behov. Vi har derfor arbejdet på at udvikle de klassiske, gode madretter, som vi alle kender og elsker, så de også kan nydes af de kunder, der lider af synkebesvær.
Vi har derfor nu et bredt udvalg af dysfagikost. Vi har blandt andet udviklet æg, rejer, kartofler og rugbrød som dysfagikost. Det er blødt, uden klumper, og opløses let i munden og smelter på tungen.
En af de retter, vi derfor kan tilbyde vores kunder, er smørrebrød. Vores smørrebrød kan trygt nydes, selvom man har synkebesvær. Samtidig giver det kunden den klassiske, gode oplevelse og smag af smørrebrød.
Du kan se billeder af dysfagikost i bunden af siden.
I begrænset periode kan der være behov for udelukkende at få flydende kost i form af mælkegrød/vælling, legeret suppe, suppe med boller eller lignende. Da kosten ikke dækker energi-/proteinbehovet, skal man efter en uges tid kontakte en diætist.
Har du allergi eller intolerance, eksempelvis overfor gluten eller laktose, tilbydes gluten- og/eller laktosefri kolde og varme retter.
Vi fremstiller mange lækre retter uden kød, hvis man ønsker vegetarisk mad. Kosten fås med kylling og fisk eller rent vegetabilsk, alt efter hvad vi aftaler.
På billederne herunder kan du se nogle af de smørrebrød og andre retter, vi tilbyder kunder med synkebesvær.
Lidt af vores udvalg til kunder med synkebsvær.